Gleden er å være til nytte!

Opp og Fram

Midt i smørøyet av Fredrikstad sentrum ligger Brage Fram-gården. En perle som pusses opp for å skinne og tiltrekke seg folk og forretninger.

Eiendomsutvikleren Kynningsrud Eiendom kjøpte bygget i 2022, og har jobbet med å finne de rette leietakerne for å skape en fin og lønnsom dynamikk. Lokalene pusses opp i samarbeid med prosjektutvikler Clarksons og interiørarkitekt Studio Gran, og resultatet blir moderne og innbydende.

Kunden og eiendomsutvikleren, begge flotte kvinner i 40-årene vurderer tegninger over lokalene i fellesskap under renoveringen.
Hege Iren Solgaard og eiendomsutvikler Hilde Nomell Kynningsrud.

Gleder seg

Det er en bitende kald novembermorgen. Fredrikstad sentrum har ennå ikke våknet til liv, men inne i Brage Fram-gården er det full aktivitet. Vi trekkes mot varmen fra oppussingslysene bak vinduene, der feiende flotte kontorlokaler skal stå ferdig 1. januar 2024.
Da flytter Sparebank 1 Forretningspartner Østlandet inn med sine foreløpig 12 ansatte. Avdelingsleder Hege Iren Solgaard er med oss på befaring, og hun gleder seg stort.

– Disse lokalene er veldig fine, jeg har gledet meg i mange dager til å komme hit igjen. Nå begynner vi å se formene av det vi har jobbet med Clarksons og Studio Gran om, sier hun.

Ingen tilfeldighet

Det er overhodet ikke tilfeldig at de havnet her, for bygården har alt de ønsker seg.

– Vi har en strategi om at vi vil ligge i sentrum. Vi vil være synlige og tilgjengelige i et urbant miljø, både for å tiltrekke oss kunder og de vi ønsker å ansette. Dette er sirkulasjonspunktet der folk går forbi. Det er tøft i regnskapsbransjen, så vi må bite fra oss og vise hvem vi er, sier hun.
Sparebank 1 Forretningspartner leverer hovedsakelig regnskap og lønn, men jobber også med økonomi og rådgivning.
– Da er det et strategisk valg å ligge så tett på byen, sier hun.

Bilde av 1. etasje av Brage Fram-gården fra gågaten. Denne etasjen rommer kjente butikkjeder.

Godt samarbeid

Hilde Kynningsrud, leder for Kynningsrud Eiendom i Norge, er veldig fornøyd med sin nye kunde.

– Det er veldig bra for oss å få dem inn her. Da vi fikk kontakt, tenkte jeg med en gang at det var en bedrift som passer inn i bygget. Vi er veldig fornøyde med å få dem som leietaker og kunde, sier Hilde.

Kvinnelig leietaker og utleier ser mot hverandre og ler hjertelig av noe som ble sagt.


– Samarbeidet har fungert veldig bra. Det har vært mye kontakt fram og tilbake. Vi har diskutert veldig åpent og ærlig rundt hvordan det skal bli. Vi har fått mye støtte, i tillegg har interiørarkitekt Studio Gran vært kjempeflinke. De kommer med uttrykk som ikke vi klarer å komme fram til selv, så jeg er veldig glad for at vi brukte dem. Det gir prikken over i’en – det blir ikke bare et vanlig kontorlokale. Da blir det lett å trives, sier Hege.

Attraktiv by

Hege er lokal Rolvsøy-jente, og hun synes det er ekstra stas å kunne flytte inn til byen sin og jobbe med lokale bedrifter.

– Det gir en egen dimensjon. Jeg får et ekstra gir og ekstra engasjement. Vi er jo patrioter, folk synes det er fint å legge igjen penger i egen by, sier hun.
Hilde er på sin side ekte Halden-jente, men hun er full av lovord om Fredrikstad.

– Fredrikstad er en attraktiv by. Den har utviklet seg veldig de siste årene med tanke på handel, restauranter og kultur. Det er lett å komme seg til Fredrikstad også fra andre byer hvis man ønsker å jobbe her, sier hun.
Sammen er man åpenbart sterk i næringsliv og byutvikling.

– Rivalisering mellom nabobyene hører idretten til, vi heier på hverandre, avslutter Hege.

Av Eva Kynningsrud Dobbing/Evita Media
Foto: Ann-Christin Folmer og Eva K. Dobbing