GLEDEN ER Å VÆRE TIL NYTTE!

Union RD er ny majoritetseier i Kynningsrud Bostäder

UNION Residential Development, som i sommer overtok Bonavas virksomhet i Norge, har gjort avtale med Kynningsrud om kjøp av 70 prosent av aksjene i Kynningsrud Bostäder. Overtakelsen gjennomføres 1. mars 2024.

Kynningsrud Bostäder har siden etableringen i 2020 bygget opp en prosjektportefølje for rundt 1000 boenheter, fordelt på attraktive boligprosjekt i Stor-Gøteborg.
For å styrke vår gjennomslagskraft og skape bedre forutsetninger for å være offensive når riktige prosjekt kommer på markedet, går UNION Residential Development inn som ny hovedeier i Kynningsrud Bostäder.

– Kynningsrud Bostäder har på kort tid bygget en virksomhet med dyktige og erfarne medarbeidere samt gode prosjekt i porteføljen. Vi er glade for å ha fått med oss Union Residential Development som sterk majoritetseier i den videre utviklingen av selskapet. Det beviser at vi har lykkes i vår satsing, og at man har stor tro på selskapet, boligmarkedet og Gøteborgsregionen, sier Kynningsruds konsernsjef Pål Kynningsrud.

– Med økte finansielle ressurser og enda bredere kompetanse i eiergruppen får vi større handlekraft i eksisterende prosjekt. Vi får også bedre forutsetninger for å ta nye, interessante prosjekt, som passer inn i både strategien og prosjektporteføljen vår, sier daglig leder i Kynningsrud Bostäder, Olof Olausson.
I sommer kjøpte UNION Residential Development Bonavas norske virksomhet, Spilder Brygge i Stavanger.

– Investeringen gir oss en langsiktig partner og et godt utgangspunkt for å skape en større regional aktør. Kynningsrud har høy kompetanse og deler våre grunnleggende verdier, sier Per Martin Eriksson Sverigeansvarlig for UNION Residential Development.

– I tillegg til UNION Residential Developments økonomiske styrke, tilføres Kynningsrud Bostäder verdifull strategisk nøkkelkompetanse. Jeg ser fram til å videreutvikle selskapet gjennom et godt samarbeid, sier Pål Kynningsrud.

Union Residential Development (URD) investerer i boligutviklingsprosjekter og boligutviklingsselskaper i og rundt de største byene i Norge og Sverige. URD har nå omkring 4.000 boliger under utvikling. UNION lanserte sitt boligutviklingsfond høsten 2022 og fondet forvaltes av URD Advisory AS, som ledes av Baard Schumann.

Kynningsrud Bostäder skaper vakre hjem og attraktive boligområder i Vestsverige. Ambisjonen vår er å levere rundt 250 hjem i året til fornøyde kunder og på denne måten bidra til en samfunnsgevinst. Boligene våre svanemerkes, både med tanke på det ytre miljøet, men også med tanke på beboernes helse. Vi har kundens behov i fokus, og det skal være enkelt å bo og leve bærekraftig. www.kynningsrud-bostader.se

Baard Schumann

Partner/Managing Director Union Residential Development

+46 231 169 00

Epost

Pål Kynningsrud

Konsernsjef Kynningsrud

908 71 965

Epost

Olof Olausson

Daglig leder Kynningsrud Bostäder

+46 790 653 501

Epost