GLEDEN ER Å VÆRE TIL NYTTE!

Nordic Cranes satsing på bærekraft lønner seg

elektrisk mobil MK-kran med kranarm som tårnkran bak nybygget idrettshall. Hoppbakken Granåsen i bakgrunnen.

Nordic Crane er stolte av å være “det grønne alternativet”. Da er det ekstra hyggelig å få være en del av miljøprosjektet i Granåsen i Trondheim med bærekraftige løsninger.

Da NCC fikk i oppdrag av Trondheim kommune å bygge ny innendørs fotballhall, var det høye krav til bærekraftige løsninger og utførelse som sto i høysetet. Nordic Crane kunne levere kraner til prosjektet med minimalt utslipp både under transport, rigging og daglig bruk av kranene og fikk dermed jobben. Det lønner seg å satse bærekraftig.

Utslippsfri byggeplass

Utførelsen på byggeplassen er tilnærmet utslippsfri, og elektriske maskiner med mulighet for hurtiglading anvendes. Hallen bygges energieffektiv med BREEAM-sertifisering og plusshusstandard.

Godt samarbeid med NCC

Prosjektet, som startet opp i juni 2023, ferdigstilles i starten av 2024. I løpet av denne perioden har Nordic Crane vært inne med to MK-kraner, som opereres elektrisk på byggeplassene, samt det helelektriske flaggskipet, en 250-tonns beltekran. Disse kranene var et stort konkurransefortrinn da avtalen om levering av krantjeneste til prosjektet skulle forhandles, men også det gode forholdet mellom Nordic Crane og NCC i Trondheim hadde betydning. Gode erfaringer fra tidligere samarbeid veide tungt. Les mer om det gode samarbeidet med NCC på prosjektet.

Hektisk i Trondheimsregionen

Nordic Crane har ni ansatte i Trondheim, og arbeidsmiljøet er kjent for å være veldig godt. Avdelingsleder Jon Anders Hermansen og koordinator Reidar Røhjell Skarsem styrer skuta, og fra kontoret i Malvik får de lov å gjennomføre visjoner og tanker uten å bli overstyrt sørfra.

Koordinator Reidar Røhjell Skarsem ved Trondheims-avdelingen.

Mye er basert på tillit i Nordic Crane. Det er en hektisk hverdag, men dagens utfordrende marked gjør at arbeidsregionen må utvides, og det kommer til å bli større fokus på oppdrag også utenfor bykjernen. Mye tilsier at det burde gå bra. Med et godt renommé, grønne kraner, gode verdier og et stort miljøprosjekt i baklomma, er både fremtiden og håpet Kynningsrud-grønt.

Les hovedsaken i KynningsrudNytt utgave 2-2023: «Bærekraftig kranjobb i Trondheim»


Fakta om byggeprosjektet på Granåsen

  • 13000 kvm innendørs fotballhall
  • dimensjoneres for innendørs 11-fotball i henhold til internasjonale mål
  • tilnærmet nullutslipp på byggeplassen
  • opptil 40 personer samtidig på byggeplassen
  • Ferdigstillelse i januar/februar 2024