Gleden er å være til nytte!

Vår historie

Kynningsrud historie

Kynningsruds historie startet i etterkrigsåret 1946. Byggmester Bjarne Kynningsrud grunnla virksomheten som gjennom årene skulle utvikle seg til dagens Kynningsrud med forretningsområdene Kran, Eiendom, Bygg, Boliger og Finans.

Etter krigen skulle landet bygges og i tillegg til byggevirksomheten etablerte Bjarne også maskinentreprenørvirksomhet. Hans kone Solveig var en god støttespiller i 50- og 60-årene. I 1967 ble den første kranen kjøpt inn. Bjarne falt bort i 1970 og eldstesønnen Harald tok over den lokale bedriften i Halden. Han har stått i spissen for utviklingen siden og valgte å satse på mobilkraner, montasje av betongelementer og peling/spunting. Dette innebar satsing i et større geografisk område på Østlandet i Norge. I 1977 etablerte Harald Bj. Kynningsrud AS, som i dag er Kynningsrud AS.

Starter fabrikk i Sverige

Bj. Kynningsrud AS vokste fort gjennom oppkjøp og organisk vekst fra 70-tallet, og markedsområdet ble utvidet til å dekke Norge og Sverige. I 1997 etablerte Kynningsrud egen fabrikk for produksjon av betongelementer i Uddevalla i Sverige. Med Fredrikstad og Uddevalla som utgangspunkt åpnet det seg store muligheter i et stort marked. Dette var starten på Kynningsrud Prefab som jobbet mot både det norske og det svenske markedet. Siden 1. april 2020 eies Kynningsrud Prefab av Nordic Precast Group/HeidelbergCement.

Fundamentering vokser

I 1994 kjøpte Kynningsrud Norfund i Trondheim. Dette var en viktig strategisk investering og markedsandelen økte til ca. 35 %. Med base i Fredrikstad og Trondheim åpnet hele Norge seg som marked for Fundamentering. I 2000 ble Veidekke hovedaksjonær i fundamenteringsvirksomheten, og i dag eies GEO fundamentering & bergboring AS, tidligere Kynningsrud Fundamentering, 100% av Veidekke.

Eiendom blir fokusområde

I 2001 ble eiendomsutvikling nytt satsningsområde i Kynningsrudkonsernet. Kynningsrud Eiendom investerer i og utvikler eiendomsprosjekter for næringslivet gjennom egne og samarbeidende selskaper i Norge og Sverige. I Norge jobber vi hovedsakelig på Østlandet, og i Sverige er satsningsområdet innenfor trekanten Gøteborg-Stockholm-Malmø.

Byggentreprenør

Ballen ruller videre, og Kynningsrud utvikles stadig. I 2018 startet konsernet opp sin byggentreprenørvirksomhet “Kynningsrud Bygg” i Sverige. Siden oppstarten har selskapet raskt utviklet seg til en betydelig aktør i markedet, og har oppført mange typer bygg over hele Sverige . Som totalentreprenør bygger vi for andre og dekker naturligvis også våre egne behov i konsernet.

Boligutbygger

Målet vårt som boligutvikler er å utvikle samfunnet og bidra til at flere kan få et nytt hjem – alltid med kundens behov i fokus. I egenregi og i samarbeid med andre aktører utvikler vi eiendommer og skaper boligprosjekter for salg. Markedsområdet er Stor-Gøteborg.

Kranene blir "Kynningsrudgrønne"

Kranvirksomheten har vært i stadig vekst siden 70-tallet. I 1998 kom den karakteristiske grønnfargen som skulle vise seg å bli en stor suksess i markedet. I år 2000 kjøpte Kynningsrud den største kranaktøren i Vest-Sverige, Kran-Elve. Dette var startskuddet for satsingen i Sverige, og ga oss gode vekstmuligheter. Våren 2022 etablerte Nordic Crane seg med virksomhet i Danmark. I dag er Nordic Crane Skandinavias ledende totalleverandører av alle typer løft og transport av tungekonstruksjoner, og tilbyr prosjektløsninger fra a til å.

Det grønne alternativet

Vi i Kynningsrud ønsker å gå foran når det gjelder miljø og bærekraft i bygg- og anleggsbransjen. En overgang fra fossil energi til fornybare energikilder må til. Vi har investert i verdens første helelektriske mobilkran, vi har strømgående mobile tårnkraner og gjennomfører tiltakene vi kan for å minske miljøavtrykket våre maskiner setter. Vi vet at gjenbruk og gjenvinning av byggematerialer og interiør er viktig for å skåne miljøet ved rehabilitering av bygg, og vi vil være en pådriver for at nye bygg bygges så miljøvennlig som mulig.

Abonner på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer og nyheter rett i innboksen.