Gleden er å være til nytte!

Nordic Crane var raskt på plass  

Tidlig på morgenen den 27. april i går det et steinras like ved fabrikkene til Norske Skog Saugbrugs i Halden. Flere bygninger blir skadd, men heldigvis gikk det bra med alle menneskene som var inne på området.

Tilbake ligger 2 000 kubikkmeter med steinmasse som skal fjernes, samt en fjellside som må rassikres. Nordic Crane stiller kort tid etter raset med den største kranen selskapet besitter, for å hjelpe til i oppryddingsarbeidet. 

– Det tok rundt en uke fra vi mottok forespørsel om å bistå til kranen var ferdig rigget, forklarer Paul Karlsen som er COO i Nordic Crane Heavy Lift. 

– Hvis man tenker på at kranen kommer «delt opp» i 40 lastebillass og må monteres «på plass», synes jeg reaksjonstiden er meget imponerende og forteller mye om oss som selskap, sier han. 

Fullrigget 650 tonns kran

Beltekranen som ble brukt, kan settes sammen på mange ulike måter og rigges ut fra hva den skal benyttes til. I Halden var den fullrigget, med alt utstyr i bruk. Løftekapasiteten er enorme 650 tonn med relativt kort bom, men under oppryddingsarbeidet på Saugbrugs var det nødvendig med bomlengde på 150 meter og 25 tonn i kroken. En jobb krana klarer med bravur. 

– Raset brakte med seg enormt mye fjellmasse, og i tillegg til å fjerne denne, var det viktig å sikre rasstedet. For å klare det, ble krana vår benyttet til å løfte inn både en gravemaskin og en boremaskin. Krana deltok også i selve oppryddingen, siden det var store maskiner og tungt utstyr som måtte løftes ut, forklarer Karlsen. 

Kranen skapte mye oppmerksomhet i byen der den ruvet i horisonten og kunne ses fra «overalt». Mange kom for å se den på nært hold, noe vi synes er ekstra hyggelig her i Nordic Crane og Kynningsruds vugge.  

Opprydningsarbeid på Saugbrugs i Halden