GLEDEN ER Å VÆRE TIL NYTTE!

Grønt for Green Storage

To menn og en kvinne i vernetøy og hjelm på en byggeplass

Kaffen er nytraktet og sola skinner inn gjennom brakkevinduene. Ute på byggeplassen står betongpelene i hopetall. Inne sitter Niklas og Xhavit som skal fortelle oss om prosjektet, et nytt Green Storage lagerbygg.

– Det er et økende behov for ekstern lagring av gjenstander. Dette er det syvende prosjektet vi har for Green Storage, forteller Niklas Andersson.

Han er prosjektleder og tilbringer dagene sine på byggeplassen i Kvillebäcken på Hisingen i Gøteborg. Det skal han fortsette med til oktober en gang. Xhavit Salihu er prosjektingeniør og kommer og går, han jobber på flere prosjekter rundt i Sverige og reiser mer rundt.

– Hvordan går det her på byggeplassen, da? spør vi.

– Det går bra, men når man jobber med kommunene er det flere ledd å forholde seg til. Vi må blant annet ha starttillatelser for tre ulike byggefaser, det er andre krav til miljøsanering og lignende, så det kan ta litt tid å komme i gang. Det er viktig å “jage litt” og være på, sier Niklas.

Det er han vant til. Selve byggejobben er temmelig lik tidligere prosjekter, som for eksempel bygget for JumpYard i Kungsbacka og tidligere 24Storage-bygg.

– Vi har samlet mye erfaring gjennom årene med bygging av liknende 24Storage-bygg, så det går veldig smidig å bygge denne type nybygg, sier han.

Grønt for miljøet

– Vi i Kynningsrud Bygg har en miljøplan vi jobber etter. Det betyr at vi hele tiden prøver å forbedre oss ved å jobbe med avfallshåndtering, påvirke det vi kan i forbindelse med bestillinger, planlegge bedre og sørge for å minske mengden transportoppdrag gjennom mer effektiv logistikk, samt å ikke kjøpe inn mer enn vi trenger. Framfor alt skal vi selvsagt oppfylle myndighetskravene, forteller Niklas og Xhavit.

– Men vi ønsker aller mest å kunne gå foran og gjøre mer, sier Niklas og Xhavit.

En god gjeng

Niklas og Xhavit trives på jobben. Kynningsrud Bygg har, som alle andre i bransjen, kjent på tøffe tider siden de siste årene. Både Niklas og Xhavit er glade for at det så smått begynner å lysne litt igjen i markedet.

– Vi er en bra gjeng i Kynningsrud Bygg. En fin kjernegjeng som samarbeider bra, og det tror jeg vi alle synes, sier Niklas.

Xhavit er enig.

– Det føles bra nå. Prosjektene vi har hatt det siste året har gått bra. Nå ser vi fram til at markedet snart snur igjen, og da er vi klare for flere prosjekter her på vestkysten, sier han med optimisme.

Tekst: Eva Kynningsrud
Foto: Ann-Christin Folmer

Nordisk mann med kort, mørkt blondt hår og lyseblå skjorte

Kontaktperson for prosjektet

Alexander Bryngelhed
Prosjektsjef Kynningsrud Bygg

+46 708 244 565
alexander.bryngelhed@kynningsrud.se