GLEDEN ER Å VÆRE TIL NYTTE!

Sikringsarbeid på Nidarosdomen

Nidarosdomen er Norges uten tvil en av Norges mest kjente bygninger og ble oppført på det sted hvor Olav den helliges lik ble gravd ned etter slaget på Stiklestad. Byggingen av bygningen som vi kjenner den i dag, startet på tidlig 1000-tallet. Omtrent tusen år senere er Nordic Crane med på vedlikeholdet av den ærverdige kirken.

To ganger per år kontrolleres fasadene på Nidaros domkirke, for blant annet å se om det er stein som er av så dårlig kvalitet at den kan falle ned. Befaringen inkluderte inspeksjon av sentraltårnet, som tidligere har vært lite tilgjengelig.

Med Terje Ingvaldsen bak spakene på sin LTM 1230 og Reidar Røhjell Skarsem i personkorgen (dirigerte krana) fikk vi over tre dager sikret stein og skulpturer som kan være en mulig risiko de kommende årene.

En meget fornøyd Rune Langås fra «Nasjonalt Kompetansesenter for verneverdige bygninger i stein» synes bruken av mobilkran ga mye informasjon som tidligere har vært vanskelig å dokumentere. Etter de tre dagene med inspeksjon og et godt samarbeide med Nordic Crane, skal veien videre stakes ut.

– Etter befaringen går vi gjennom situasjonen, lager en rapport, og ut fra den vurderer om større restaureringsarbeider må igangsettes, forteller han.

Ønsker du hjelp til et løfteoppdrag? Ikke nøl med å ta kontakt.