GLEDEN ER Å VÆRE TIL NYTTE!

NSP Aid i Kenya: Sykepleieren Samuel

Sykepleieren Samuel NSP Aid

For 10 år siden var Kynningsrud med og åpnet det første barnehjemmet. Da møtte vi 14 år gamle Samuel Charo, som drømte om å bli lege.

Samuel er foreldreløs og hadde to år tidligere kommet til barnehjemmet. Han gjorde et sterkt inntrykk på representanter fra Kynningsrud, som hadde tatt turen til Kenya for å feire åpningen av barnehjemmet vi støttet opp om. Samuel fortalte om sitt liv og sine drømmer for fremtiden – han ville bli lege.

To smilende personer, Samuel og Kirsti
Samuel sammen med Kirsti Finsal, som var med fra Kynningsrud til Kenya.

Utdanner seg til sykepleier

I høst, ti år senere, var Kynningsrud tilbake på barnehjemmet i Kenya, og ble møtt av glade og fornøyde Samuel. Han fortalte at han om kort tid er ferdig utdannet. Han blir riktignok ikke lege, men heller sykepleier!
Samuel er en av mange som har fått et nytt liv gjennom NSP Aids virksomhet for foreldreløse barn i Kenya. Dette  møtet viser at det nytter å bidra hvis man kan. Kynningsrud med sine ansatte har gitt sine bidrag hvert eneste år i rundt 12 år, noe som gir Kynningsruds visjon «gleden er å være til nytte» en helt annen dimensjon. Ikke bare har mange barn blitt reddet og tatt hånd om, det skapes også ringvirkninger rundt den enkelte, som gjør at bidraget vårt er av stor betydning.

Malaika Charity Farm – et nytt prosjekt

Opparbeidet og inndelt jorde for dyrking av mat i Kenya i Afrika NSP Aid er en veldrevet organisasjon, og ildsjeler sikrer riktig bruk av de økonomiske midlene samt at vedlikehold utføres. Det planlegges langsiktig og tenkes strategisk. Det er nylig kjøpt et jordbruksområde på 200 mål, Malaika Charity Farm, og her ligger forholdene til rette for å kunne gi hele tre avlinger per år. Det er boret etter vann og åkrene er sikret med elefantgjerde. Dette skal gi mat til alle barna som NSP Aid hjelper.

 

Du finner mer informasjon om NSP Aid, arbeidet deres og prosjektene deres ved å klikk her.

Kynningsrud er opptatt av å gi tilbake til samfunnet. Les mer her.

Se saken i vinterens KynningsrudNytt