GLEDEN ER Å VÆRE TIL NYTTE!

Kynningsrud har betydd mye for meg

Jonas Wille er landslagstrener for håndballgutta

Jonas Wille er landslagstrener for det norske herrelandslaget i håndball. Han er egentlig langt inne i VM-bobla, men tar seg god tid når Kynningsrud ringer rett før braker løs i et verdensmesterskap der både Norge, Sverige og Danmark har en drøm om å nå toppen.

Jonas er rolig, stødig og tilstedeværende i samtalen. Kvaliteter som er mange østfoldinger forunt, og Jonas er utvilsomt Halden-gutt. Det er lite som vitner om stress og press over telefonlinjen.
– Jeg er klar over at det er et press, men jeg tror jeg er flink til å ikke føle på det. Jeg klarer å være mer opptatt av det som foregår i hverdagen, gjøre det jeg skal istedenfor å tenke konsekvenser. Det er drivkraften i en god utvikling. Når det er VM følger ekstra mange med, det er et høydepunkt for mange, men her og nå er jeg rolig, selv om det kan endre seg, sier han nøkternt.

Lang karriere

Jonas har vært profftrener både i Norge, Sverige og Danmark. Det startet da han var 26 år gammel.
– Jeg var trener for damene i eliteserien før jeg flytta tilbake til Halden. Vi etablerte et nytt prosjekt i Tistedal før vi ble til Halden topphåndball. Allerede da hadde vi mye med Kynningsrud å gjøre, men det var i mindre skala inntil de fant ut at det var et prosjekt som var verdt å satse på. Det var flott å bli med møtt med en lokalpatriotisme i bunnen.

God match

Han ikke snau i uttalelsene om hva bedriften har betydd for ham også personlig.
– Indirekte har Kynningsrud vært med på at jeg har kommet dit jeg er i dag. Det at Kynningsrud ble med mer og mer i utviklingen av topphåndballen var avgjørende for resultatet i den perioden jeg var der, i hvert fall. Kynningsrud er verdibasert, min lederstil er også forankret i verdier og prinsipper. Det å ha gode holdninger i bunnen er veldig viktig. For min del tenker jeg at for å få til noe med en gruppe eller et lag, må man ha forventninger til hvordan man skal være og opptre mot hverandre. Man må stå sammen for å oppnå et resultat. En moral som styrer retningen av det man driver med. Kynningsrud var derfor en god match der. Jeg har hatt tett dialog med Torkil i alle år og Harald har også vært viktig, forteller han.

Flaks eller uflaks?

Suksessen han har hatt personlig dveler han ikke mye ved, men han innrømmer at VM er stort.
– Det er stort, og det er en ære å få den rollen jeg har fått. Men når jeg først er i den rollen, fokuserer jeg på oppgavene jeg har og ikke på hvor stort det er. Nå har vi jobbet mot et stort mål i flere måneder, og nå skal klimakset komme. Det er en veldig spenning rundt det som faktisk skal skje. Flyr vi, eller har vi uflaks?

Hvem er best?

Jonas Wille, trener for herrelandslaget i håndball, er aktuell med VM.

På fredag er de i gang. Det samme gjelder Sverige og Danmark. Jonas har vært trener på elitenivå i alle tre landene og kjenner godt til alle lagene.
– Danmark har stor bredde på toppnivå, men samtidig vant Sverige mesterskapet i fjor. Vi nordmennene er litt outsidere og har ikke like stor bredde, men når man er outsider kan man også gå hele veien. Så jevnt er det på herresiden.

Følger med

Vi har oppholdt landslagstreneren lenge nok og takker for tiden, men Jonas Wille har mer på hjertet.
– Hvis det passer sånn vil jeg gjerne si at jeg synes det er veldig koselig at jeg fortsatt alltid får melding av Torkil Kynningsrud etter kamp. Uansett om vi har tapt eller vunnet. Han følger fortsatt nøye med, og det betyr mye for meg.

La oss være enige, den norske landslagstreneren er en skikkelig hyggelig fyr.

Heia Wille og lykke til: Norge, Sverige og Danmark!