GLEDEN ER Å VÆRE TIL NYTTE!

God planlegging før kranløft på Hafjell

Med fokus på den fantastiske utsikten og de gode solforholdene bygges det et helt nytt leilighetskompleks på Hafjell, som heter Hafjell Front. Nordic Crane har vært på stedet noen uker og lyser opp byggeplassen med sin grønne farge, der vår 250 tonns mobilkran løfter moduler og står plassert tett mellom leilighetsbyggene.

Samarbeidet med kunden på dette prosjektet startet med at vi for en tid tilbake leverte enkle tegninger av oppstillingsplass for kraner til et annet prosjekt. Vi kom så sammen i dialog rundt dette prosjektet og fikk tilsendt et situasjonskart med utforming av byggeplassen. Etter nøye vurdering av mulighetene for oppstilling av kran kom vi fram til at vanlig oppstillingsplass ikke var mulig å få til uten større inngrep.

– Vi har jobbet med planleggingen av prosjektet lenge, forteller Alf Hansen, som representerer ekspertisen for spesielle løfteoperasjoner i Nordic Crane. Han har hatt ansvaret for å simulere oppstilling av kranen på byggeplassen, siden plassmangel har gitt ekstra utfordringer til gjennomføringen.

– Det er veldig viktig for oss å tenke sikkerhet først, så det er viktig at vi kan utføre simuleringer av løfteoperasjonene, slik at vi vet hvordan vi skal forberede de tunge løftene, forteller han.

– Kranen har en sikkerhetsinstallasjon kalt «variobase», som beregner nødvendige innstillinger for støttebena for å ivareta stabiliteten til krana når den løfter, fortsetter Alf.

Prosjektet utgjør en del av tre trinns utbygging i Hafjell, og er veldig inspirerende å være med på. Alt fra transport til rigging og løft har gått som planlagt. Og med denne utsikten kan man jo bare ikke ha en dårlig dag på jobben!