GLEDEN ER Å VÆRE TIL NYTTE!

Eventyrlig utvikling i Nordic Crane

Med en total vekst på 30 % det siste året, opplever Nordic Crane en eventyrlig utvikling i hele Skandinavia. De siste årene har vi etablert nye avdelinger og kjøpt kranselskaper på Vestlandet, i Trøndelag og på Vestfoldsiden i Norge. Hele Sverige er også en utviklingsarena for oss, men spesielt veksten i Stockholms-området vært gledelig. I fjor etablerte Nordic Crane seg i tillegg i Danmark, noe som har gitt organisasjonen ytterligere løft.

Kranvirksomheten har vokst og vært i en positiv utvikling de seneste årene. En solid og dedikert konsernledelse er viktig i den videre utviklingen, sier Pål Kynningsrud, styreleder i Nordic Crane og konsernsjef i Kynningsrud.

Morten Heli-Hansen trer inn i nyopprettet rolle som konsernsjef for Nordic Crane fra 15. februar 2023. Morten har lang fartstid i selskapet og leder i dag den svenske kranvirksomheten. Ansettelsen av Morten som konsernsjef for Nordic Crane er i tråd med vår strategi for videre vekst og utviklingen i Norden. Konsernledelsen består videre av Eirik Kynningsrud som assisterende konsernsjef og Audun Bøhn-Kristiansen som CFO. Pål Kynningsrud er styreleder.

I selve kranselskapene blir det ingen endringer. Eirik Kynningsrud fortsetter som daglig leder i Nordic Crane AS (Norge), Morten Heli-Hansen er daglig leder i Nordic Crane AB (Sverige), mens Casper Petersen er daglig leder i Nordic Crane A/S (Danmark).

Investeringer og Heavy Lift

De seks siste årene har Nordic Crane investert stort både i kraner og selskaper. I kombinasjon med dyktige og serviceinnstilte medarbeidere, står vi sterkt rustet for den videre utviklingen av et allerede solid og fremtidsrettet kranselskap.

Med sine store kraner er Heavy Lift et av våre hovedsatsingsområder. Avdelingen omfatter alt fra våre største kraner til avanserte løftesystemer og selvgående trailere med stor løftekapasitet, såkalte SPMT-er. Heavy Lift omfatter alt fra avanserte løftesystemer til selvgående trailere med stor løftekapasitet, såkalt SPMT, men også våre største kraner. Vi har flere nye store kraner, og en ny 650 tonns beltekran leveres i slutten av februar.

Totalleverandør i Skandinavia

Nordic Crane har kunder over hele Skandinavia. Disse finner man foreksempel innen industri, infrastruktur, vindkraftutbygging, byggevirksomhet, betong og prosjektløsning. Med kontinuerlig fokus på kvalitet, service og ikke minst sikkerhet, jobber vi hver dag for å bli en enda bedre samarbeidspartner for våre kunder.

Nordic Crane er totalleverandør av løftetjenester med mobilkran og kranbil, vi leverer spesialtransport og spesialkraner, samt Heavy Lift og engineering/prosjektering av løfteoppdrag. Konsernet omsetter i dag for cirka 1 milliard kroner, og med over 350 kraner og rundt 400 medarbeidere leverer vi alt fra enklere oppdrag til prosjekter som krever helhetsløsninger fra planlegging til gjennomføring. Vi er blant markedslederne innenfor våre segmenter i Norge, Sverige og Danmark.

Nordic Crane er et heleid datterselskap av Kynningsrud AS.