GLEDEN ER Å VÆRE TIL NYTTE!

Balkongmontasje på Hamar

Midt i Hamar sentrum, på den såkalte trekanttomta rett ved Hamar politistasjon, er byggingen av «Kastanjen» godt i gang. Med på monteringen av det som skal bli 87 leiligheter og 1 500 kvadratmeter med næringslokaler er Nordic Crane.

– Dette er et flott prosjekt for oss. Det ser i utgangspunktet ganske enkelt ut, men byr på noen utfordringer, forteller Ole Kristian Steile-Løkke, avdelingsleder i Nordic Crane, avdeling Innlandet.

Hovedjobben til Nordic Crane og kranfører Frank Hornstuen er å løfte de nesten 12 tonn tunge betongplatene, som skal benyttes til balkonger, over taket og til andre siden av bygget. I alt skal det monteres 100 balkonger à 7×3 meter.

Krever godt samarbeid

– Når vi løfter ser jeg jo selvsagt ikke så mye av det som skjer på andre siden av disse veggene, og kameraene i bommen er ikke alltid like enkle å følge med på. Så jeg er helt avhengig av godt samarbeid med dem som står med styretauene, forteller Frank.

Det står altså to personer med styretau på taket og to nede på bakken.

– På den måten har vi full oversikt når vi løfter, forklarer han.

I utgangspunktet skulle det blitt brukt en Liebherr 250 med 8 meter kjørbar jibb til jobben, men av ulike grunner måtte vi benytte vår Grove 250 i stedet.

– På denne jobben blir krana stående veldig nærme bygget, som på det høyeste er 25 meter. Så med andre ord er vi avhengig av kraner med lang bom og stor kapasitet, forklarer Alf Hansen som har stått for mye av planleggingen av prosjektet.

– Både «Liebherren» og «Groven» er supre kraner, men noen forskjeller er det jo, så når man må bytte kran på den måten, er det bare å hive seg rundt og finne løsninger som tilfredsstiller alle. Det er jo også en av våre styrker, sier han videre.

«Kastanjen» skal stå ferdig en gang i løpet av 2023, og Nordic Crane skal være med hele veien til mål.