GLEDEN ER Å VÆRE TIL NYTTE!

Årets haldenser!

Årets haldenser

Halden Arbeiderblad skriver:

Ordfører Thor Edquist inntok podiet for å introdusere kveldens siste pris. Kanskje den gjeveste.

Juryen har bestått av ham selv, tidligere ordfører Per Kristian Dahl og varaordfører Anne-Kari Holm.Det er mange talenter i denne byen.
– Prisen kan gå til en person, en virksomhet eller en bedrift, introduserte Edquist.

Så nevnte han noen Halden-høydepunkter fra 2018, som at Blåseensemblet spilte i London, at Comet kan være på vei tilbake i topp, og at Allsang på grensen ukentlig byr på Halden-reklame både på norsk og svensk TV.

Men felles for de alle, er at de trenger pengestøtte til sin virksomhet.

– Det er ett firma som har bidratt i flere tiår, og som gir omkring to millioner kroner til forskjellige organisasjoner hvert år. Det er Kynningsrud AS.

Harald og Pål Kynningsrud gikk meget overrasket opp på scenen for å ta i mot prisen fra ordføreren.
– Vi kom hit i forbindelse med Næringsprisen, og hadde ikke en anelse om dette. Vi har ikke forberedt en tale, men vi er veldig takknemlige, sa Harald Kynningsrud.

Næringsprisen

Tidligere på kvelden ble nemlig Næringsprisen, Sparebank 1 Stiftelsen Halden Ærespris for næringsliv, delt ut. Der var Fredriksten Utvikling, som Kynningsrud har stor eierinteresse i, nominert.

Prisutdeler Tom Willy Prangerød introduserte vinneren med å si at dette er et selskap som ble etablert i 1999, og at de har bidratt til å skape 150 arbeidsplasser i denne tiden.
– De har etablert et av Europas mest moderne transportsenter på Svingenskogen, sa han.

Han overrakte prisen til Per Puck, som representant for Fredriksten Utvikling og deres utvikling av Svinesund Transportsenter.

– Da vi begynte hadde vi et perspektiv på 15 år frem i tid, så vi gikk litt over planlagt tid, sa Per Puck med et smil.

Bildene er lånt av Halden Arbeiderblad og Glad i Halden. Takk!