GLEDEN ER Å VÆRE TIL NYTTE!

Åpning av Malaika Villages Kiserian

Ivar og Laila Kynningsrud med jentene i Kynningsrud-huset 16-9

For en festdag ved åpning av barnelandsbyen Kiserian! 100 personer hadde jobbet på spreng med å få alt klart. Regn hadde sørget for at områdene rundt bygga var et eneste stort gjørmehull, men HAKUNA MATATA – jammen ble det feiring!

Høytidelig åpning av skolen av Norges ambassadør Gunnar Andreas Holm og høytstående kenyanske politikere var også til stede. Det var taler, dans og barna i Malaika Villages Faraja og skolene i slummen underholdt med sang. Så utrolig mange har jobbet hardt for å gjøre dette mulig, og det var fantastisk å få lov å være med på feiringen.

Hele nabolaget var invitert, og jo nærmere vi kom lunsj, jo flere strømmet til. Det må ha blitt servert mat til minst 500 mennesker. Mødrene fra nabolaget hadde pyntet seg i fargerike kjoler, kangaer og smykker og ønsket oss velkommen på tradisjonelt vis med sang og dans.

Et korps bestående av unge gutter i blå uniformerer på blåseinstrumenter.
Slummens eget lille korps spilte!

Skole for 200 elever

I 2015 donerte Solveig Bye, datter av forfatter og billedkunstner Frithjof E. Bye fra Halden, en million kroner til NSP Aid øremerket skole for foreldreløse og vanskeligstilte barn i Kenya. Nå, syv år etter kunne vi åpne første byggetrinn av skolen, som er dimensjonert for 200 elever totalt. 48 elever er på plass og undervisningen starter 8. mai. Skolen består av klasserom, spisesal (donert av Kynningsrud AS med medarbeidere), datarom, sanitæranlegg, vanntårn/brønn og administrasjonsbygg.

Gir jenter utdanning

På området står også de åtte første husene i Malaika Villages Kiserian klare. Hvert skal huse åtte barn og en “mor” Her skal de få mat, klær og omsorg. Vi fikk møte syv av de åtte foreldreløse jentene mellom 10 og 12 år som endelig skal få skolegang og et trygt hjem i Kynningsrud Home. Utdanning gir disse jentene en sjanse i livet og er deres nøkkel til et godt og bedre liv. Jentene var spente og glade – tenk egen seng, eget skap, klær, skoleuniform og nok mat! De drømmer om å bli designer, lege og pilot.

En fantastisk dag vi aldri vil glemme! Tusen takk til alle som er med og gjør dette mulig, vi gleder oss til fortsettelsen!

Tekst/foto: Laila Kynningsrud

Farget og hvit mann står smilende ved siden av hverandre
Sykepleieren Samuel er ferdig utdannet sykepleier! Her sammen med Ivar Kynningsrud.