GLEDEN ER Å VÆRE TIL NYTTE!

Yrkes-SM i Karlstad

Annethvert år i 20 år har Yrkes-SM vært arrangert på forskjellige steder i Sverige, og i år var det Karlstads tur til å være vertskap. Nordic Crane var så heldige å være til stede, og interessen for å lære mer om både mobilkraner og bransjen vi opererer i var stor.

Yrkes-SM er et meget stort arrangement hvor besøkende, da først og fremst ungdom, skal få muligheten til å oppdage, utforske, konkurrere i og prøve ut ulike yrker. Et stort antall besøkende tar turen og i år ble rekorden for antall innenfor portene slått. I løpet av de tre dagene arrangementet pågikk, var hele 28.189 personer innom Tingvalla Sportcenter i Karlstad.

Inspirasjon for yrkesvalg

De besøkende besto for det meste av ungdommer som er i ferd med å velge yrkesvei, men også noen godt voksne som bare ønsket å se på hva som befant seg inne på området, hadde funnet veien til det svenske mesterskapet Yrkes-SM. Selve arrangementet bød på en rekke seminarer, konkurranser og en innendørsmesse. På uteområdet, sammen med flere andre store kjøretøy, stod vår grønne kran som representerte Nordic Crane og mobilkranføreryrket.

Prøve seg bak spakene

På plass ved kranen var kranførerne Peter Jansson og Robin Kuhlin fra Nordic Cranes avdeling i Karlstad. Guttene gjorde en fantastisk jobb og tok seg av alle de nysgjerrige som ville ta en titt på kranen og prøve seg bak spakene i førerhytten.

Eva Lindberg, Peter Jansson og Robin Kuhlin fra Nordic Crane var på plass.

I løpet av to dager hadde vi en «gjett vekten på kranen»-konkurranse, hvor premien var en lekemobilkran. Begge dagene var det jenter som gjettet best og vant, så kanskje det finnes en interesse blant jenter der ute for store, kule kjøretøy som vi ikke er klar over?

Av Eva Lindberg