GLEDEN ER Å VÆRE TIL NYTTE!

Spennende og etterlengtet prosjekt i Partille

Midt i sentrum av Partille er det spennende saker på gang. Kynningsrud Bostäder og AF Prosjektutvikling har slått sine krefter sammen, og skal bygge leiligheter i det nye «Simhallskvarteret».

Vi har tatt en prat med Åsa Friis, som er leder for prosjektutvikling i det kommunale boligselskapet Partillebo. Til sommeren starter grunnarbeidene for Simhallskvarteret, som blir nærmeste nabo til ”multiarenaen” Partille Arena.

– Partillebo kommer til å bygge hoveddelen av kvartalet selv. I tillegg til svømmehall bygger vi leiligheter, felleslokaler og et mobilitetshus, forteller Åsa.

portrettbilde av smilende kvinne med krøllete hår og grønn overdel

Sentralt beliggende svømmehall

En ny svømmehall er virkelig savnet i området. Det at kommunen og politikerne ønsket å plassere den så sentralt som dette, har medført store utfordringer for oss i planleggingsfasen. Men plasseringen er bra for en bærekraftig framtid, med sin nærhet til kollektivtrafikken og kort avstand til der folk bor. Som regel plasseres svømmehaller litt i utkanten av sentrum.

Idrettskommune

– Partille kommune er en idrettskommune som blant annet vant utmerkelsen «Sveriges Idrottsstad 2019», forteller Åsa.
Ved å plassere svømmehallen ved siden av Partille Arena og Partillebohallen samler vi forskjellige idretter på et sted, som gjør idretten enda sterkere. Svømmenhallen og arenaen bygges sammen med en gang, som gir enklere og bedre tilgang til «våte» som «tørre» idrettsgrener, forklarer hun.

250 000 besøkende årlig

I tillegg til et tradisjonelt 25 meters svømmebasseng omfatter hallen to multibasseng, et familiebad for barn opp til 12 år, samt en relaxavdeling. Svømmehallen bygges først og fremst for innbyggerne i kommunen.

– Men vi regner med besøkende også fra nabokommunene. Prognosen er at ca. 250 000 besøkende skal komme hit for å bade, leke og omgås årlig, sier hun.

Klart i 2028

I sommer påbegynnes bygging av sjakt i tillegg til grunnarbeidene, og i begynnelsen av september planlegges det første offisielle spadetaket. Våren 2028 skal hallen være ferdig bygget, og da blir det innflytting både her og i Partillebos utleieleiligheter. Dette er et stort og komplekst prosjekt.

Utformingsforslag for Brf Poolkanten, som fortsatt utvikles av Krook & Tjäder Arkitekter.

Kynningsrud og AF bygger andelsleiligheter

For å skille mellom delene i den kommende kommunale forvaltningen skapes såkalte 3D-eiendommer. Svømmehallen blir en eiendom, utleieenhetene blir en annen og fellesarealene en tredje eiendom. På denne måten har det vært mulig å starte opp salget av deler av kvartalet som Kynningsrud Bostäder og AF Projektutveckling skal bygge sine andelsleiligheter.

– I direktivet til Partillebo står det at selskapet skal jobbe for å sikre tilbud av forskjellige boligformer. Gjennom salg av deler av kvartalet oppnår vi en god blanding. I tillegg er det positivt for Partillebo både med tanke på risiko og finansering, forteller Åsa.

– Prosjektet blir selvfølgelig mer komplekst og gir større behov for koordinering når vi er flere aktører inne. Men det kommer til å bli veldig bra! Dessuten er det jo alltid morsomt med noen utfordringer, smiler Åsa fornøyd.

Av Olof Olausson

Fakta om hele prosjekt Simhallskvarteret:
– Svømmehall, forretningslokaler og 165 boenheter
– Planlagt byggestart: 2024
– Salgsstart av andelsleilighetene: 2025
– Ferdigstilles 2027

Kontaktperson for prosjektet

Olof Olausson
Daglig leder Kynningsrud Bostäder

+46 790 653 501
olof.olausson@kynningsrud.se