GLEDEN ER Å VÆRE TIL NYTTE!

Puslespill av kornsiloer

Prosjektet på Alvim i Sarpsborg handlet kort og godt om følgende, 11 store og 5 små kornsiloer skulle løftes på plass i en bestemt rekkefølge og plassen man hadde å løfte på var til tider minimal. På grunn av omfanget startet planleggingen startet allerede i 2018, 1.5 år før alle siloene var på plass.

Ikke var det bare utfordringer med trang plass prosjektgruppa (Alf Hansen, Erik Johannessen og Roger Rossing) hadde å stri med, men også grunnforholdene var noe vanskelige. For å få oppfylt alle krav, måtte vi til slutt legge stålplater under mobilkrana.

Etter lang og møysommelig planlegging, ble de første kornsiloene løftet på plass i august i år. De største tankene var hele 10 meter i diameter og nesten 40 meter høyer. Vekten var på ikke mindre enn 38 tonn og for å få løftet tankene ble 14 stropper trukket innvendig og ut gjennom «manneluka».

Tidlig i desember var alle tankene på plass. Løfteteamet bestående av Lars-Christian Hofbrink, Arild Bråthen, Ivar Harstad og Tord Paulsen gjorde en strålende jobb.