GLEDEN ER Å VÆRE TIL NYTTE!

Nordic Crane satser på Vestlandet

nann med skjedd poserer i Nordic Cranes resepsjon med en grønn modellkran ved siden av seg

Vestlandet byr på store muligheter. Den nye regionssjefen Tom Helge er full av ambisjoner og pågangsmot.

Vi møter Tom Helge Espeland på Berger utenfor Oslo, hvor hovedkontoret til Nordic Crane AS ligger. Han kommer smilende ut fra et møte med konsernsjef i Nordic Crane, Morten Heli-Hansen. Vi aner engasjement og positivitet allerede. Flyet hans til Stavanger går om to timer, men han lar seg ikke stresse.

– Jeg kan booke om, sier han. Løsningsorientert, tenker vi.
Første februar 2024 begynte Tom Helge som regionssjef i Nordic Crane. Det var stillingsannonsen på LinkedIn som traff noe i ham.

– Jeg tar en bachelor i ledelse, så da jeg så annonsen tenkte jeg at det var spennende. Det å få befeste noen andres nisje på Vestlandet må være fantastisk å gjøre. Være med på å sette et preg på struktur og måten å drive det på, ha konkurranseinstinkt og være med å jobbe kreativt for å få det til, sier han.

Åpne og ærlige

Som så mange i Stavanger jobbet han tidligere i olje- og gassindustrien. Han kjente til kraner i form av fastmonterte kraner, men mobilkraner var nytt for han.

– Det har vært fantastisk å komme inn i Nordic Crane! Bare fint til nå. Folk er åpne, ærlige og positive, med glimt i øyet. Det er familiært, noe jeg liker, og det er stor takhøyde, skryter Tom Helge av sin nye arbeidsplass.

Nordic Crane har hatt en betydelig vekst over hele Skandinavia de siste årene. At oppmerksomheten nå rettes mot Vestlandet, føles riktig. Haugesundområdet er allerede inntatt, Stavanger er et viktig steg videre.

Store muligheter på Vestlandet

– Det som er bra med Vestlandet er at det er så mange muligheter. Et av våre satsingsområder er innenfor industri og i energisektoren. Vi sier ikke olje og gass, nå heter det energisektoren. Vi skal bygge en stor og god organisasjon, og vi skal være veldig profesjonelle, sier Tom Helge ivrig.

– Vi har allerede befestet oss godt med en avdeling i Haugesund. Der ser vi nå etterspørselen etter våre produkter. Folk har fått opp øynene for oss. Vi trenger flere kraner, flere folk. Vi vokser.

– Hva er ambisjonene?

– Ambisjonene er høye og det må de være. Målsettingen er at vi skal omsette for 100 millioner i år. 150 millioner året etter. Vi skal ha 40 maskiner på Vestlandet, og vi skal være enda flere ansatte, forteller han.

Tom Helge Espeland (t.v.) med konsernsjef Nordic Crane, Morten Heli-Hansen.

Dekker hele Skandinavia

De er en av over 20 lokasjoner, og Nordic Cranes virksomheter omfatter hele Skandinavia. Fra Stavanger og Haugesund i vest til Stockholm i øst, København i sør og Boden i Nord-Sverige. I tillegg til strategiske områder som Gøteborg, Oslo, Vestfold og Trøndelag. Vår 650 tonns kran er allerede på plass på Aker Stord, og i tillegg til mobilkraner er det gjennom det siste året investert betydelig i store beltekraner og spesialutstyr.

Samboere

I Stavanger har de bosatt seg sammen med Heavy Lift-avdelingen i Nordic Crane. Et samboerskap som fungerer godt.

– Heavy lift har syv administrative stillinger med ingeniører, selgere og ledere. De er også i vekst, forteller han.
Alt i alt er vi i dag rundt 25 medarbeidere på Vestlandet, og vi skal bli flere. Det finnes vanvittig mange muligheter, sier Tom Helge optimistisk før han tar en titt på klokken. Han rekker flyet hjem. Det gjelder å være effektiv, men grundig.

Hvem er du? Tom Helge Espeland, regionsjef, Nordic Crane, Vestlandet
Alder: 38 år
Når startet du? 1. februar 2024
Familie: Samboer, en jente på 8 år og en gutt på 2.
Interesser: Fotball! Viking og Manchester United

Av Eva Kynningsrud