GLEDEN ER Å VÆRE TIL NYTTE!

Kynningsrud Kran løftet på plass toppen av nye Holmenkollbakken

Det ble en historisk dag da Kynningsrud Krans 600 tonns mobilkran utførte det siste store løftet i Holmenkollen tirsdag 24.november. Tårnet i toppen av bakken skulle på plass med millimeterpresisjon.

Den siste seksjonen, som er 35 meter lang og veide 130 tonn, ble løftet på plass på ettermiddagen. Selve operasjonen tok en og en halv time. Løftet var komplisert og man jobbet med små marginer, noe som krevde stor nøyaktighet og presisjon fra kranførerne.

Natten før ble det jobbet intenst med å få konstruksjonen til å henge riktig på krokene. Tre andre kraner hjalp til med dette. Underveis ble konstruksjonen stabilisert, da den var meget vindutsatt.
Seksjonen er nå midlertidig skrudd fast, og skal henge slik i 2 – 3 dager før den sveises på plass.

En gledens dag
Representanter for byggherre, entreprenører, media og andre hadde møtt opp for å overvære denne historiske begivenheten. Noen hadde benket seg med termos og stoler i solskinnet, mens andre gikk rundt og tok bilder. Dette ble rene folkefesten!

En av våre største jobber
Jobben i Holmenkollen er blant de største jobbene vi har hatt i omfang og kroner. Det første løftet vi utførte var 17. juli i år, og det siste 25. november. I denne perioden har vi hatt opptil seks mobilkraner i jobb samtidig. I tillegg har vi hatt mannskap og transportoppdrag i forbindelse med oppdraget. Selv om det siste store løftet er utført vil vi ha kraner i jobb over nyttår.