GLEDEN ER Å VÆRE TIL NYTTE!

Kranbiler for 25 mill kroner til Kynningsrud Nordic Crane

Tidligere denne måneden fikk Kynningsrud Nordic Crane levert fem komplette kranbiler til en samlet verdi av 25 millioner kroner fra det nye anlegget til Volmax ved Rygge flyplass.

– Det er en spesiell følelse å lande en så stor avtale med min tidligere arbeidsgiver. Jeg begynte i salgssjefjobben i Volmax 1. juni i fjor og undertegnet avtalen om kjøp av disse 5 bilene med Kynningsrud 1. oktober, sier salgssjef i Volmax Roger Rossing i en kommentar.

– Selv om vi har hovedkontor på Berger, i Viken, har vi våre røtter i gamle Østfold. Vi kan se tilbake på 75 års drift av kraner, familien er herfra og hele Kynningsrud-eventyret startet i sin tid i Halden. Vi har hatt en meget god dialog med tidligere salgssjef Nils Olav Næss i Volmax og da vår tidligere ansatte Roger Rossing ble ny salgssjef var det helt naturlig å fortsette å handle bilmateriell her, sier daglig leder i Kynningsrud Nordic Crane, Eirik Kynningsrud i forbindelse med overleveringen. Bilene skal til avdelingene i Fredrikstad, Drammen, Lillehammer og Berger.

– Relasjoner er helt avgjørende, vi handler med folk vi har gode relasjoner med og føler oss trygge på å samarbeide med. Vi stiller store krav til materiell og oppfølging og vi forhandler selvsagt for å få frem rett spesifikasjon til rett pris, legger han til.

– Det er godt spesifiserte biler med meget flotte påbygg vi her får overlevert. Det er en stor dag for firmaet og ikke minst de sjåførene som nå er her og får overlevert en helt ny bil, sier Eirik Kynningsrud.

Kynningsrud fornyer bilparken fortløpende etter behov, og har i år økt med noen biler. De har i dag hele 43 kranbiler i drift. En kranbil er ofte aktiv lenger enn en langtransportbil ettersom de kjører færre km pr år i og med at kraning på blant annet byggeplasser er en stor del av hverdagen. Bilene er leaset over 7 år.

 

FAKTA

5 nye Volvo FH 500 kranbiler – leveransens verdi: 25 millioner kroner
HMF kraner og påbygg er levert av Hengsrød AS, Vestfossen i Viken og Våle i Vestfold
Bilene er levert av Volmax i Rygge, Østfold:
– 1 stk Volvo FH 500 6×2 trekkvogn med 50 tonnmeter HMF – kran
– 2 stk Volvo FH 500 8×4 Tridem, med plan som kan utvides til 3 meters bredde og med 50 tonnmeter HMF – kraner.
– 2 stk Volvo FH 500 8×2 – trekkvogner med doble framaksler og med 95 tonnmeter HMF – kran – alle kranene er levert med miljøolje og sekvensstyring sideveis.

Kranene har EVS, stabilitetssystem, måler krengning på bilen ved nivellering.

Bilene har alle fulluftfjæring, tridembilene og 6×2 trekkvognen er utstyrt med 10 tonns framaksler, alle er levert med gjennomgående ekstra ramme fra bak til fremre støttebein fra fabrikk. Bilene har VDS-styring, lave førerhus med skinninnredning, kaffetrakter og kjøleskap og premium chassis-lakkering ( i blått). Alle bilene har såkalt energiopptimeringspakke; ekstra stor dynamo, gele-batterier og antisulfateringsenhet som gir bedre batterivedlikehold.

Bilene er utstyrt med fabrikkmontert alkolås. De tre trekkvognene er i tillegg til svingskive og en rekke skap på sidene utstyrt med VBG-hengerfeste slik at de blir mer fleksible. Bilene er utstyrt med lastindikator.