GLEDEN ER Å VÆRE TIL NYTTE!

Grundläggning för ny väg i Lørenskog

Jobben som Kynningsrud Fundamentering utfører på Lørenskog er i størrelsesorden 10 millioner kroner. Her skal ca. 3200 kvadratmeter spunt i kraftig dimensjon AZ46-700 rammes med maskinen Junttan PMx22, kran og fritthengende vibro. Spuntvegger skal settes for å holde massene på plass. Spunten skal stikke opptil 5 meter opp i lufta, som ferdig konstruksjon, fordi det skal bygges en vei mellom spuntveggene.

Gode løsninger for forankring av spuntveggene

All spunten skal dybles med enten 60 eller 90 mm i diameter dybler, og er permanent stagforankret.

– Ferieavvikling betyr en god del skifte i mannskap, men Mikael Larsson har for det meste fungert som bas på prosjektet, med unntak av noen ferieuker. Prosjektets fremdrift har støtte på noen utfordringer underveis, men spunten er i bakken, og vi nærmer oss ferdigstillelse, forteller Vegard Lucasen, som er prosjektleder i Lørenskog.

– Der det er motstående spuntvegg blir det lagt horisontale lissestag som produseres på plassen mellom spuntveggene, forklarer han.

– Der det ikke er motstående spuntvegg er stagene boret inn i berg. Norsk Boreteknikk har stått for denne boringen, fortsetter han.

Stagene produseres på Valle, hvor Christian Gundrosen er «stagsjef». Dette fungerer meget bra.

Les mer på Lørenskog kommunes egne prosjektsider