Bygger stort for Volvo Parts

I svenske Flen bygger vi om eksisterende lager- og logistikkhall på hele 22 000 kvm til fabrikklokaler og testsenter for Volvo Parts.

Det er Oscar Properties som eier lokalene.

Volvo Parts overhaler og setter i stand motorer og komponenter, som deretter gjenbrukes. Fabrikken er delt opp i flere haller hvor brukte motorer demonteres og rengjøres, før de settes sammen og sendes videre til testsenteret. Når motorene er testkjørt og klare for siste finish med maling osv. sendes de videre til neste hall

Omfattende prosjekt

Ombyggingen vi skal utføre er omfattende. Vi har levert nye fundament for innendørs maskiner, vi har levert elektrisk anlegg, ventilasjon og VVS. Vi har tilpasset eksisterende sprinkleranlegg, utført malearbeid, lagt nytt belegg og generelt foretatt en totalrenovering også av kontorlokalene, garderobe og pauseromsfasiliteter. Jobben omfatter dessuten to tilbygg samt en provosorisk brakkerigg for personalet.

Hjertet av virksomheten

Testsenteret er hjertet i den nye fabrikken. Volvo Parts utvikler stadig testsenteret sitt med innovative løsninger, noe som fører til stadige endringer i beskrivelsen av prosjektet.

Vi har tett dialog både med oppdragsgiveren vår og Volvo Parts om tidsplanleggingen. Innflyttingen skal skje sommeren/høsten 2023. Vi kommer til å jobbe parallelt med Volvos sideentreprenører som monterer og
installerer maskiner for å bli ferdige.

– I dag er vi rundt 60 sideentreprenører og 80 personer inne på prosjektet, forteller agent Kenneth Samuelsson.
– Vi skal blant annet montere 1500 meter trykkluftanlegg og 70 varmluftsvifter, som skal sørge for fordeling av inngående strøm til åtte hallsentraler og 50 styringssentraler. 15 søylekraner og 20 taljer skal monteres. Det er virkelig et omfattende og spennende prosjekt å få være med på, sier han.

På hovedbildet: Prosjektleder Stefan Ahl

 

Comments are closed.