Borealisprojektet – vinnare av årets HMS-pris!

Årets HMS-pris delas i år ut till ett stort gäng härliga medarbetare, nämligen alla som varit med och genomfört Borealisprojektet i Stenungsund under våren 2022. Över 50 anställda från våra alla depåer gjorde det till ett projekt i världsklass och det är med stor stolthet de tilldelas priset.

I projekt som detta är det många inblandade och mycket som ska planeras. Nordic Crane levererar en ”fullservicelösning” med maskiner, tunggods, projektledning, administration och inte minst säkerhet, och det är viktigt för oss att vara en bra samarbetspartner för kunden. Med mer än 30 kranar och maskiner, över 50 anställda och flera tusen timmars krankörning är det en bra klapp på axel till alla involverade när vi kan konkludera med att projektet är genomfört utan olyckor och utan allvarliga händelser.

Säkerhet är vår högsta prioritet
Oavsett om du träffar oss på en byggarbetsplats eller på ett kontor arbetar vi alltid enligt principen ”Säkerheten först”. HMS-priset har som syfte att framhäva personer eller enheter som agerar i linje med vår målsättning ”säkerheten först”, som stimulerar arbetsmiljön på ett positivt sätt och som främjar goda idéer eller vidareutvecklar bolagen i Nordic Crane och Kynningsrud.

I bedömningen av HMS-priset skriver juryn: ”I projektet har alla gjort sitt yttersta för att prestera lite extra. Alla involverade har tagit säkerheten på största allvar i det dagliga arbetet genom att aktivt gjort Riskanalyser, Säker Jobb Analyser och Toolboxmöten tillsammans med övriga entreprenörer. Projektet med alla inblandade har visat att Nordic Crane är världsledande när det gäller samarbete och säkerhet. Vi kan sammanfatta projektet med – Samarbete i en klass för sig”.

Sedan år 2000 delas priset årligen ut till en person eller enhet som under detta eller senaste åren visat ett speciellt positivt engagemang på arbetsmiljön och organisationen baserat på grundvärderingarna Ärlighet, Lojalitet och Entusiasm. Alla våra uppdrag ska utföras med högsta grad av säkerhet och kvalitet. Med denna prioritering uppnår vi säkrare arbetsplatser, ökat välbefinnande, bättre kvalitet på det utförda arbetet och ett bättre slutresultat för våra kunder. Med vårt HMS-pris vill vi lyfta fram våra medarbetare som gör det där lilla extra och gör oss ännu säkrare som företag.

Comments are closed.