Skaperglede i Kynningsrud – treff Martin!

– Jeg har alltid drømt om å skape noe, sier Martin Krångh i Kynningsrud Bygg. Den drømmen har gått i oppfyllelse på mange plan.

Martin Krångh jobber som kalkyle- og innkjøpssjef i svenske Kynningsrud Bygg AB. Han er en fargerik person  som ble portrettert i vinterens KynningsrudNytt. Nå kan du bli bedre kjent med han her! 

Av Eva Kynningsrud Dobbing

Da han var liten skapte han musikk. Han gikk på musikkskole og spilte både gitar, trekkspill og bass. Da han ble eldre var det bilcross som skapte spenning i livet. Så ble han voksen og skapte et liv med kona Sofie. Sammen skapte de tre gutter. Nå er jobben hans å skape hver dag. Som “kalkyl- och inköpschef” i Ljungskile for Kynningsrud Bygg får Martin (46) gjøre noe av det han liker aller best.

– Jeg trives godt fordi man kan være med å påvirke i jobben min, ta beslutninger om prosjekter. Jeg får være med fra begynnelsen til slutt. Følge hele veien. Man ordner seg selv, men har Kynningsrud i ryggen. En sterk og stabil bedrift med mange bra medarbeidere. Det er et ekspansivt selskap der det hender mye. Det er morsomt å få være med på den reisen, sier han.

Omtenksom

Men la oss hoppe litt tilbake i tid for å bli bedre kjent med Martin. Vi vet at han var glad i musikk og biler da han vokste opp på et lite sted i Dalsland. Han hadde to yngre brødre, og som eldstemann passet han godt på dem.
– Det er sånn det er når man er eldst. Jeg ser det på min eldste sønn også. Han passer på brødrene sine.
Kanskje er det også grunnen til at både kolleger og familie beskriver Martin som veldig omtenksom.
– Det var snilt sagt. Jeg bryr meg nok om mennesker. Alle er individer og reagerer på ulikt sett. Jeg forsøker lese mennesker og forstå hvordan de har det, sier han.
– Det var mange gode ord som blir sagt om deg.
– Det er hyggelig, jeg er veldig spent på hva kona mi sier.
– Hva tror du hun vil si?
– Jeg tror hun er ganske fornøyd, men vi er ganske sta begge to.

Martin med kona Sofie.

Her har han ingenting å frykte. Kona Sofie, som han traff på “krogen” da han var 29 år gammel (og hun 24) er full av lovord om mannen sin.
– Førsteinntrykket mitt av Martin var at han virket veldig snill og kjekk selvfølgelig.
– Hvordan vil du beskrive han i dag?
– Martin er veldig engasjert både når det gjelder jobb og familie. Han kan mye, og er veldig omtenksom. Å produsere er første prioritet for Martin, men hvis jeg skal si noe han ikke er like “hvass på”, så er det nok hans digitale kompetanse, sier hun.

Veien til Kynningsrud

Da Martin skulle velge linje på gymnaset, valgte han, ikke overraskende, en skapende linje.
– Jeg er utdannet snekker fra gymnaset, men videreutdannet meg innen byggteknikk og deretter mekanisk teknikk. Etter det jobbet jeg blant annet på Skanska og NCC.
Gjennom disse årene jobbet han i en periode sammen med Per Andersson, og det banet veien frem til Kynningsrud i 2018. Per er nemlig en av kildene som er fulle av lovord om Martin.
– Martin stiller alltid opp og er veldig omtenksom. Arbeidsmessig er han veldig flink på kalkyler og har stor kunnskap innen bygg, sier han.

Fartsglad herre

Martins sjef, Henrik Ekman, kunne ikke vært mer enig.
– Martin er en fantastisk medarbeider. Han stiller alltid opp, er ekstremt lojal og har høy arbeidskapasitet. Han har bred kunnskap, og har vært en viktig ressurs siden han startet i 2018, sier Henrik.
Men et aspekt i beskrivelsen av Martin bærer et snev av uro.
– Han liker å kjøre snøscooter, men skadefrekvensen hans er unødvendig stor!

Martin vet godt hva Henrik sikter til. Han elsker nemlig vinter, og det har vist seg å kunne bli litt risikabelt for en fartsglad herre. Familien har en hytte i Dalarna, og der dyrkes friluftslivets gleder som bading og fiske om sommeren, og ski og snøscooter på vinteren.
– I fjor veltet jeg med scooteren, og skulderen gikk ut av ledd. Det var veldig vondt, og jeg måtte på akutten for å få rettet den opp. I sommer gikk den ut av ledd igjen, og nå må jeg opereres, forklarer Martin.

Gøy, men skummelt…

Med sønnene Arvid, Edvin og Oskar på ski.

Hvass

Så er muligens lyden av motor fortsatt som musikk i Martins ører. Han har lagt instrumentene på hylla, men han har fortsatt en fot i bilcross-miljøet. Her jobber han som kasserer og er med på å arrangere to-tre konkurranser hvert år.
– Mine to yngre brødre kjører fortsatt, og de har overtalt meg til å bli med. Om noen år kan mine egne barn kjøre. Søskenbarna deres kjører allerede, så min eldste kommer sikkert til å starte om et par år. Det blir en familiegreie, og det er fint.
Martin er brennende opptatt av sine tre sønner, Oskar, Arvid og Edvin på 7, 10 og 12 år.
– Jeg er opptatt av å skape en trygg framtid for dem. Hverdagen går med til jobb og fritidsaktivitetene til barna.
– Ifølge Henrik er du fotballtrener for guttene dine. Faktisk den hvasseste treneren i Högsäters fotballklubb?
– Hvasseste???
Martin ler godt.
– Det stemmer ikke, han har ingen aning. Det må du ikke skrive, det er ikke sant, sier han.
Men vi skriver det likevel. Oddsene virker gode for at flere synes denne omtenksomme fyren var hvass da han var fotballtrener for småguttene sine.

Han er i hvert fall hvass på kalkyler og innkjøp i Kynningsrud Bygg!

Comments are closed.