Vikingskipmuseet på Bygdøy i Oslo skal gjennom en massiv ansiktsløftning og holder stengt frem til gjenåpning i 2025, da som Vikingtidsmuseet. Nordic Crane var tidligere i november med på å flytte en av båtene til Gokstadskipet, en rekonstruert seksæring, til midlertidig tilhold på Det Norske Maritime Museum.

Seksæringen var godt beskyttet i en kasse, og selv om båten ikke er særlig stor i forhold til Gokstadskipet som det ble funnet sammen med på slutten av 1800-tallet, var det mange vanskelige hinder som måtte passeres før det var på plass i sitt nye «hjem» en drøy kilometer unna Vikingskipmuseet.

Først skulle båten ut av selve bygningsmassen, slik at Nordic Cranes mannskap kunne løfte den på plass på kransemien som ventet. Med jekker, målebånd og en god porsjon tålmodighet, kom båten seg til slutt gjennom trange døråpninger, over dørskamler og opp på bilen fra Nordic Crane.

Veien på Bygdøy er ikke akkurat bygd for tungtransport, men på grunn av god besiktigelse kunne sjåfør Odd Bruno Bø Fremstad få båten trygt frem til det Maritime Museum, der enda flere “løfteeksperter” fra Nordic Crane ventet. Nå skulle båten løftes opp på en brygge og deretter inn i selve museet.

Brygga var egentlig noe smal, men med erfarne folk bak spakene på mobilkranen som allerede var på plass, var det til slutt ingen sak å få båten inn der den skulle.

Comments are closed.